Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Eskişehir'de misafir edilen Kırım Tatarı vatandaşlarıyla Eskişehir Tulpar Park Binicilik Kulübünde gerçekleştirilen program Kırım Ailesi Temsilcisi Anife Kurtseitova’nın konuşmalarıyla başladı. Kurtseitova "Biz burada atalarımızdan uzaklardayız, bu yüzden siz kıymetli büyüklerimiz ve çocuklarımızla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz, geldiğiniz için hepinize teşekkürlerimi iletirim" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak ise konuşmasında  “Kuşaklar ve kültürler el ele” sloganıyla başlattığımız bu program, çocuklarımız ile yaşlılarımızı müzik ve kültür aracılığıyla bir araya getirerek kültürel farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır. Bu etkinlikte, Kırım Tatarı kültürü ve müziğini tanıtarak, katılımcılar arasında güçlü kültürel etkileşim sağlamayı hedefliyoruz.

Bu etkinlik, Kırım Tatarlarının sosyal uyumlarını artırarak, onların moral ve motivasyonlarını yükseltmeyi de amaçlamaktadır. Kültürel etkinlikler aracılığıyla Kırım Tatarlarının toplumla kaynaşması, kendilerini daha değerli ve önemli hissetmelerini sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan ise "Ukrayna’da Kırım Tatarlarına yapılan baskı ve zulmü görmezden gelemezdik, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde ülkemizde ve şehrimizde misafir ettiğimiz kıymetli kardeşlerimizle birlikte Kırım Tatar kültüründen eserler kurumlarımıza emanet evlatlarımız ve çınarlarımızla buluştu. Programın organizasyonundan dolayı İl Müdürümüz Orhan Bayrak’a ve Kırım Tatarı temsilcimiz Anife Kurtseitova Hanıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programda yapılan konuşmaların akabinde Kırım Ailesi çocukları "Ey Güzel Kırım" türküsünü seslendirdi. Çocuklar daha sonra Kırım Tatarlar oyunu Kaytarma'yı ve daha birçok Tatar Halk oyununu Türküler eşliğinde sergileyerek misafirlere unutulmaz anlar yaşattı.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy ve Prof. Dr. Ayşen Gürcan gerçekleştirilen etkinlik anısına Kırım Ailesi Temsilcisi Anife Kurtseitova’ya Türk Bayrağı hediye ettiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve İl Müdür Yardımcısı Kırım Ailesi Çocuklarına Türk Bayrağı hediye ederek hazırlamış oldukları gösteriler için teşekkürlerini sundular.

Editör: Almıla Hilalsu Dindar