AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak partilileri ile birlikte Eskişehir Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Sonrasında bir açıklama yapan Albayrak şunları söyledi:
 “Bugün burada, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından birini kutlamak için bir aradayız.  
30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin azim ve kararlılığının en büyük kanıtıdır.  
Bu zafer, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve özgürlük aşkının bir sembolüdür. 
Ağustos, tarihimize zaferler ayı olarak giren müstesna bir dönemdir. Malazgirt’ten Belgrat’a, Mohaç’tan Kıbrıs’a kadar uzanan nice başarılarla dolu olarak tarihimize ismini altın harflerle yazdıran bu özel ayın sonuna geldik. Ağustos’u Anadolu’daki son devletimiz Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açan büyük bir zaferin yıl dönümüyle kapatıyoruz.
30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen Büyük Taarruz ile milletimiz, bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmıştır. 30 Ağustos, milletimizin vatanına sahip çıkma kararlılığının ve bağımsızlık aşkının bir ifadesidir ve Türk Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde başaramayacağı hiçbir şey yoktur. 
Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: Almıla Hilalsu Dindar