Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, geride kalan 1 yılda Eskişehir'de derin izler bırakacak işlere ve başarılara imza attılar, verdikleri fotoğraflarla Eskişehir halkının sevgisini kazandılar.


Vali Hüseyin Aksoy hem makamında hem makamı dışında halkla birlikte oldu. Şehrin merkezinde ya da kırsalında herhangi bir sıkıntı yaşandığında, gerektiğinde botlarını giyerek oraya koştu.

Şehit ve gazilerin yakınları ile sürekli iletişim halinde bulundu, hemen her bayram onlara mektuplar yazdı. Eskişehir'de dilenciliği adeta bitirdi, çocukların bu maksatla istismar edilmesinin önüne geçti. Sosyal medyayı daha işlevsel hale getirip Eskişehir halkı ile Valilik arasındaki iletişimi daha da güçlendirdi. Öğrencilerin, görevlerini başarı ile yerine getiren kamu görevlilerinin hep yanındaydı. Şehrin turizmi için çalışmalarda bile onun imzası vardı; Turizm Çalıştayı düzenledi.


Eşi Hülya Aksoy da, Vali Hüseyin Aksoy ile her türlü etkinliğe koştu, halkla iç içe oldu. Geçen yıl 24 Ekim itibariyle himayelerinde başlatılan Eskişehir Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında il genelinde ulaşılması planlanan 342 bin 716 kadınımızdan, yüzde 68,97'sine, yani 236 bin 374'üne ulaşılarak önemli bir başarıya imza atılmasını sağladı.

Editör: Almıla Hilalsu Dindar