Eskişehir

Tekin'den 19 Eylül Gaziler Günü açıklaması

YENİ SENDİKA Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamalarda şu ifadelere değindi.

Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921'de Mareşal rütbesi ile Gazi ünvanı verilişinin 103. yıldönümünü kutluyor, tam bağımsız Türkiye için, uğruna canlarını hiç çekinmeden ortaya koyan şehit ve gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Bu anlamlı günün Gaziler Günü olarak anılması, bizlere ulusal kahramanlarımıza karşı vefa borcu ve şükranlarımızı sunma olanağı vermektedir. "

Tekin, sözlerine şu şekilde sonlandırdı: "YENİ SENDİKA ailesi olarak biz şehit ailelerine ve gazilerin yakınlarına yapılan hizmetleri destekliyoruz, bu ülke şehitleri hepimizin şehitleridir. Bu şehitlere herkesin sahip çıkması gereklidir. Bu acı paylaştıkça azalır. Bu nedenle herkes şehit ailelerine sahip çıksın, Türkiye Cumhuriyeti ve bu topraklarda yaşayan insanlar olarak şehitlerimizin geride bize bıraktıkları yadigarlara sahip çıkmalıyız. Şehit ve gazilerimiz bölücülere ve emperyalizme karşı tam bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin, gerçek savaşçılarıdır. Onların başarısı ve fedakarlıkları yolumuzu çizmiş ve aydınlatmıştır. Şehit yakınları ve gazilerimize, saygın kişiliklerine ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları sunmak, sosyal devlet olmanın bir gereğidir."