Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında “Eskişehir’in Kurtuluş Mücadelesindeki yeri ve önemi; Atatürk’ün Eskişehir Temasları” konulu bir söyleşi düzenleyecek.

2 Eylül Pazartesi günü (YARIN) saat 20.00’de Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan söyleşiye konuşmacı olarak ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı katılacak. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Burgaç yapacak. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği Prof. Dr. İlber Ortaylı Eskişehir’in Kurtuluş Mücadelesindeki yeri ve önemi; Atatürk’ün Eskişehir Temasları Söyleşisinde biletler kısa sürede tükendi.

Etkinlik öncesinde kapıların saat 19.00’da açılacağını belirten Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, katılımcıların etkinliğe zamanında ulaşmaları ve en geç 5 dakika öncesinde salonda hazır bulunmaları gerektiğinin altını çizdi. Söyleşi başlangıç saatinden sonra salona giriş yapılmayacağına dikkat çeken yetkililer, “Tüm hemşehrilerimiz ve ilgi duyanların, bu özel etkinlikte Prof. Dr. İlber Ortaylı ile birlikte tarihi bir akşam geçirme fırsatını kaçırmamak için zamanında gelmelerini rica ederiz” dedi.

Editör: Almıla Hilalsu Dindar