YENİ SENDİKA Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"5434 sayılı kanuna göre emekli olan memurların aylık bağlama oranı 25 yıl için %75 sonrası çalışılan her yıl için %1 ilave ediliyordu. Yani 30 yıl çalışan % 80, 35 yıl çalışan %85, 40 yıl çalışan %90 oranında aylık bağlanıyordu.
Sonrasında farklı kalemler altında verilen ek ödemeler başta olmak üzere  2023 yılında yapılan 8 bin TL seyyanen zammın ( bugün 14.400 TL) emekliliğe yansımamış olması çalışan ve emekli arasında ciddi bir uçuruma neden olmuştur.
2008 sonrası memur olanlar için durum daha da vahimdir. Dolayısı ile Memurların emeklilik süreleri gelmesine rağmen emekli olamamaktadır.
Maaş skalasında yapılan popülist yaklaşımlar nedeni ile en düşük emekli maaşı alan otuz yılını devlete hizmetle geçiren emekli memurun maaşı Bağkur'lu, Ssk'lı, Tarım sigortalı emeklisi ile neredeyse aynı duruma getirilmiştir.
Şimdi son günlerde kök maaş nedeni ile maaşında artış olmayacak emeklilere iki bin beşyüz TL bir ilave verilmesi çalışmalarını duyuyoruz. Elbetteki bu kesiminde insanca yaşam sürecek bir maaş almaları ve daha fazla iyileştirme yapılması gerekiyor,  ancak  düzenleme bu hali ile çıktığı takdirde prim borcu ödeyip emekli olan Bağ-Kur emeklisi ile memur emeklisi aynı ücreti alacak duruma gelecektir.
Yetkili sendika ve diğeri hala üç yüz TL peşinde koşarken memurun emeklilik mağduriyetine  ses çıkarmamaktadır.

Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum;
Başta daha önce verilen 8 bin TL'lik seyyanen zam olmak üzere şimdi yapılan çalışma ile verilecek miktarı memur emeklilerine de verin. Devlete yıllarca hizmet etmiş memur emeklilerinizi yok saymayın, ezmeyin."

Editör: Almıla Hilalsu Dindar