TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından desteklenen ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin (ESTÜ) ev sahipliğinde yürütülen “Deprem Farkındalığı Okulu” projesinin ilk aşaması başarıyla tamamlandı. TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları projesi kapsamında gerçekleştirilen bu önemli çalışma, ESTÜ'nün Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü (YUBE) ve Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama Araştırma Birimi iş birliğiyle yürütülüyor.

Proje, 7. sınıf öğrencilerine depremler hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler vermeyi amaçlıyor. İlk dönem etkinlikleri 16-18 Eylül 2024 tarihlerinde Eskişehir Suzan Gürcanlı Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri ile tamamlanan projenin ikinci dönem etkinlikleri ise 14-16 Ekim 2024 tarihleri arasında Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu öğrencileri ile gerçekleştirilecek. Bu eğitimler, öğrencilere depremin nasıl oluştuğu, olası zararlar ve korunma yolları gibi hayati bilgilerin yanı sıra laboratuvar ve saha çalışmalarıyla da destekleniyor.

EYLÜL AYINDA ESTÜ RÜZGARI ESTİ

En Etkili Bilim İnsanları Listesinde yer alan Eskişehir Teknik Üniversitesi’ndeki Öğretim Üyeleri de gurur yaşattı. ESTÜ’den "kariyer boyu etki" kategorisinde 14 öğretim üyesi, “yıllık etki” kategorisinde ise 9 öğretim üyesi listede yer aldı. Üniversitenin öğretim elemanı sayısına oranla Türkiye’de en üst sıralarda yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), havacılık alanında önde gelen eğitim kurumlarından biri olarak 5 Eylül 2024 tarihinde "Porsuk Projesi Eğitim Uçakları Teslimat Töreni"ni başarıyla gerçekleştirmişti. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün'ün de katılımıyla düzenlenen törende, ESTÜ'nün eğitim uçak filosu 11'den 18'e çıkarılarak 7 yeni eğitim uçağı teslim alınmıştı.

ESTÜ’nün paydaşı olduğu; Avrupa Birliği fonlarıyla yürütülen iş birliği projelerinin çevresel ve iklimsel etkisini ölçmek ve azaltmak amacıyla çeşitli araçlar geliştirmeyi hedefleyen GREENEUR Projesi’de Fransa Ulusal Ajansı tarafından 12 Eylül’de kabul edilmişti.

Eskişehir Teknik Üniversitesi, bu tür projelerle hem eğitime hem de topluma katkı sağlamaya devam ediyor.

Eskişehir İlk Haber Gazetesi

Editör: Almıla Hilalsu Dindar