Portakal Sahne, didaktik olmayan, çocuk bakış açısını merkeze alan ve onların hayal gücünü genişleten oyunlar üretiyor. Grup, oyunlarında çocukları eleştirel düşünmeye davet ediyor ve onların kendi muhakeme yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyor.

Grubun bir diğer dikkat çekici yönü ise anti-otoriter ve demokratik yaşam anlayışını savunması. Portakal Sahne, oyunlarında toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlılık gösteriyor ve çok kültürlü, çoğulcu bir yaşam anlayışını olumlayan temalar işliyor. Tiyatronun kurucuları, çocukların estetik ve edebi haz alabilecekleri, sanatsal değeri yüksek oyunlar sahnelemeyi kendilerine ilke edinmiş durumda.

Portakal Sahne, Eskişehir'deki çocuklara sanatsal bir dünya sunmanın yanı sıra, onları sosyalleşmeye, toplumun koşullarını anlamaya ve özgür bireyler olarak yetişmeye teşvik ediyor. Çocuk tiyatrosu alanında önemli bir boşluğu doldurması beklenen bu yeni grubun oyunları, hem çocuklar hem de ebeveynler tarafından zevkle izlenebilecek.

Portakal Sahne, çocukların gelişimini en doğru şekilde desteklemek için her oyununda pedagojik danışmanlarla iş birliği yapıyor. Uzman danışmanlar, oyunların hem eğlenceli hem de çocukların psikolojik ve bilişsel gelişimine uygun olmasını sağlıyor. Bu titiz çalışma sayesinde, Portakal Sahne'nin sahneye koyduğu her oyun, çocukların ihtiyaçlarını gözeten, onların dünyasını zenginleştiren ve güvenle izlenebilecek bir deneyim sunuyor.

Portakal Sahne'nin büyük ilgi gören ilk oyunu "Bilmece" ve yakında duyuracakları ikinci oyunları ile yeni sezonda da sahnelerde ve okullarda izleyicilerle buluşmaya devam edecek.

Portakal Sahne’yi okullarında görmek isteyen ve daha detaylı bilgi almak isteyen eğitimciler Portakal Sahne'yle [email protected] üzerinden iletişime geçebilirler. Yeni sezon gösterim tarihlerini takip etmek isteyen ebeveynler ise Portakal Sahne’yi sosyal medya hesabı (Instagram: @portakalsahne) üzerinden takip edebilirler.

Editör: Almıla Hilalsu Dindar