Eskişehir Barosu Olağan Genel Kurulu, 12 Ekim Cumartesi günü gerçekleşti.

Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Kuruldaki başkanlık seçimlerinde, mevcut başkan Mustafa Elagöz'ün aday olmadığı yarışta, Barış Günaydın ve Sencer Çelen arasında çekişmeli bir seçim yaşandı. Seçim sonucunda Barış Günaydın 640 oy ile baro başkanı seçilirken rakibi Sencer Çelen 454 oy aldı. 

Genel Kurul'a Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan ile avukatlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Seçim sonuçlarına göre, Barış Günaydın’ın başkanlık ettiği yeni yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Üyeleri:
- Bora İmadoğlu
- Mehmet Gökalp
- Kağan Kadıoğlu
- Ayten Balaban
- Ecir Ayaş
- Ozan Akbe
- Funda Güney Kökçınar
- Özlem Özsakçi
- Büşra Karadan
- Görkem Şener

Disiplin Kurulu Üyeleri:
- Fahri Gürgenburan
- Dilek Gündoğan
- Turgut Doğandor
- Zübeyyir Korkmaz
- Deniz Aşkın Şenel

Denetleme Kurulu Üyeleri:

- Fatih Selen
- Bülent Yücel
- Elif Kozanlıoğlu

*Türkiye Barolar Birliği Delege Üyeleri:*
- Seyit Ömer Aksoy
- Şenol Gündoğdu
- Duygu Akçardak

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sonuçların açıklanmasının ardından tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Eskişehir Barosu Olağan Genel Kurulu seçimini kazanan Av. Barış Günaydın ve ekibini tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

Bu sonuçla birlikte baro üyeleri, yönetimde değişim isteğini net bir şekilde ortaya koymuş oldu. Eskişehir Barosu üyeleri demokratik ortamda gerçekleştirilen seçimin adil ve şeffaf olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Eskişehir Barosu’nun yeni dönemde daha güçlü ve dinamik bir yapı kazanacağına dair umutlarını dile getirdiler.

Editör: Almıla Hilalsu Dindar