GÜNDEM

Büyükşehir Belediyesi Dünya Kongresi'nde

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da düzenlenen 60. IFLA (Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonu) Dünya Kongresi’ne katıldı. 80 ülkeden 2 bin uzmanın katıldığı kongrede Eskişehir’in mevcut yeşil alan yönetim stratejileri, su yönetimi ve iklim değişikliğiyle başa çıkma projeleri anlatıldı.

Peyzaj Mimarları Odası ev sahipliğinde “Dünya İçin Kırmızı Kod” temasıyla İstanbul’da 60. IFLA (Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonu) Dünya Kongresi düzenlendi. Kongrede Eskişehir Büyükşehir Belediyesini Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Serap Aylin Şener temsil ederken İstanbul, İzmir, Antalya, Samsun ve Gaziantep Büyükşehir Belediyelerinin Park ve Bahçeler Daire Başkanları da katılım sağladı.

“Türkiye'nin Farklı İklim Bölgelerinde Yerel Yönetimlerde Yeşil Alan Yönetim Stratejileri ve Su Yönetimi” adlı panelde konuşan Serap Aylin Şener, Eskişehir’in yeşil alan varlıklarını ve önemli parklarını, ekolojik koridorlarını,  mavi-yeşil altyapı projelerini ve sürdürülebilirlik çalışmalarını içeren konuları ele aldığı bir sunum gerçekleştirdi.

80 farklı ülkeden yaklaşık 2 bin uzmanın katılım gösterdiği 2024 IFLA 60. Dünya Kongresi’nin ana teması olan “Dünya için Kırmızı Kod” insanlığı çevresel krizlerin yıkıcı etkilerini önlemek için acil eylemde bulunmaya çağırıyor.