Eskişehir'de Esentepe Mahallesi'de araması bulunan ve yakalan M.H, doktor kontrolüne götürülmek üzere polis aracına bindirilmiş, zanlı araçtan kaçmaya çalışınca polis memuru Hasan K.  ile arasında çıkan arbedede polis memuru kendi silahından çıkan kurşunla ağır yaralanmıştı.
Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, yaralı polis memuru Hakan K'nın durumu hakkında bilgi almak için Yunusemre Devlet Hastanesi Başhekimliğini ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürcan, polis memurunun sağlık durumu hakkında sorulan bir soruya şu cevabı verdi:
"Elhamdülillah. Kötü bir durumda ama şu an yoğun bakımda. Ama doktorlarımızın desteğiyle, katkısıyla gördüğüm kadarıyla durumu çok iyi. İnşaallah iyi olacak, daha iyi olacak. Ama bu mesele önemli bir mesele. Güvenlik güçlerinin varlığı bizim rahat uyumamızı sağlıyor gerçekten. Özellikle uyuşturucu ve gençlerimizi zehirleyen bu tacirler ile mücadelede polis memurlarımıza gösterilen bu girişimi kınıyorum. Bunun üzerine gideceğimizi de söylemek isterim. Doğrusu ucuz atlattık. Zaten yakalanmıştı. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşacak. Eşine de geçmiş olsun dileklerimizi ilettik."

Editör: Almıla Hilalsu Dindar