Ayşen Gürcan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Dün şehrimizde yaşanan elim olay hepimizi derinden üzmüştür. Son yaşanan hadise sanal ortamın denetlenmesinin ve gençlerimizi bu anlamda koruyacak önlemlerin alınmasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. 

Biliyorsunuz hükümetimiz geçenlerde çocuklarımızın ve gençlerimizin ahlak yapısını ve ruh sağlığını olumsuz etkileyen bir oyunu yasaklamıştır. Malesef bazı gruplar ve  siyasiler, bunu siyasi rant malzemesi olarak kullanmak istemiş ve hükümetimize karşı eleştirilerde bulunmuştur. Yaşanan son olay bu kararımızda ne kadar haklı olduğumuzu göstermiştir. Toplumumuzun selâhiyeti ve neslimizin selameti için tüm grupları aklım selim olmaya ve bu konuları gündelik kısır siyasete malzeme etmemeye davet ediyorum. 

Olayın yaşandığı ilk andan beri valimiz ve emniyet güçlerimiz , il sağlık müdürümüz, aile ve sosyal hizmetler il müdürümüz ve milli eğitim müdürümüz ile iletişim halindeyiz. Bu konunun boyutlarını ortaya çıkarmak ve olası hadiselerin önüne geçmek için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Ben de bu şehrin bir vekili olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Bir daha böyle vahim olayların oluşmaması için ilgili tüm birimlerle koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. 

Yaralılarımıza Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyor, bir daha böyle elim hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyorum. "

Editör: Almıla Hilalsu Dindar